середу, 29 липня 2015 р.

Громадські обговорення: актуальність постаті Володимира Великого на тлі сьогодення



     28 липня в читальній залі районної бібліотеки відбувся  круглий стіл, присвячений 1000-літтю Успіння святого рівноапостольного Великого князя Київського Володимира та річниці Хрещення Руси-України.

       Учасниками заходу стали знані та шановані люди міста: представники влади, керівники структурних підрозділів, директори комунальних закладів,  представники громадських організацій та духовенства, працівники освіти і культури. 
        Засідання відкрила директор районної бібліотеки Людмила Єфремова. З вітальним словом до присутніх звернувся голова Тростянецької РДА Дмитро Назаренко та його заступник Михайло Юшков. Вони наголосили  на значенні постаті Володимира Великого в розвитку християнства і державності на Русі.
З історичною довідкою «Тисячолітній Володимир Великий»  учасників заходу ознайомила провідний бібліограф Зоя Каруна. Вона також зробила бібліографічний огляд літератури даної тематики.
Вчитель історії Владислав Колотенко  у своєму виступі провів паралель між часом князювання Володимира і сьогоденням та акцентував увагу на тому, що історичний вибір, зроблений понад тисячу  років тому, лежить в основі  європейських устремлінь і сучасних українців.
Дуже цікавим був виступ настоятеля Благовіщенської церкви отця Миколая. У своєму слові протоієрей привітав усіх присутніх зі знаменними датами та наголосив на величезному значенні діянь рівноапостольного Володимира Великого і прийняття християнства для України-Руси. 
«Ми повинні памятати своїх наставників і бути гідними їх послідовниками», - підкреслив  святий отець. Далі  він відповів на питання  учасників круглого столу, які торкалися  найрізноманітніших  тем.
      Віртуально-історичну подорож «Роль князя Володимира в розвитку культури Київської Русі» зробив виконуючий обовязки начальника відділу культури  Володимир Забавський.
     Наприкінці заходу директорка бібліотеки  щиро подякувала усім учасникам круглого столу та висловила побажання, щоб такі зустрічі і надалі відбувалися в стінах книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...