пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Бібліотека для переселенців: екскурс в історію Тростянеччини



 Районна бібліотека турбується про те, щоб десятки переселенців із конфліктних територій України, які мешкають у Тростянці, могли легше адаптуватися на новому місці. Тут створені умови, щоб ці люди  могли користуватися усіма послугами книгозбірні: брати книжки додому, користуватися безкоштовним Інтернетом, приймати участь у різноманітних дозвілєвих заходах.
Коло цієї категорії користувачів постійно розши- рюється. Так, нещодавно до  відвідувачів бібліотеки приєдналася багатодітна сім’я Анісімових з міста Харцизсьска та  Валерій Молибог  з міста Єнакієве.
Для того, щоб відкрити для внутрішньо переміщених осіб красу і неповторність Тростянеччини, познайо- мити з традиціями нашого краю, бібліотекарі разом з сектором по роботі з сім’ями  управління соціального захисту організували для них слайд-круїз містом та познайомили з традиціями святкування Івана Купала на Слобожанщині, а також організували екскурсію в краєзнавчий музей.
Кожному  із присутніх  запав у душу виступ знаної у місті декламаторки Алли Захарченко, яка неперевершено читала  улюблену поезію.
«Ми любимо і пишаємось нашим містом і хочемо, щоб ця гордість, любов передалась і вам. А наше місто стало для вас затишною і гостинною домівкою»,-наголосила директорка закладу Людмила Єфремова.
Задоволеними  лишилися всі учасники зустрічі і вже з нетерпінням чекають нових заходів.
 Спонсорську допомогу в організації заходу надали  приватні підприємці: Людмила Шило, Олександр Собколов та Олександр Пістренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...