неділю, 14 грудня 2014 р.

Вахта пам'яті в бібліотеці



    14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків  аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цій  даті була присвячена вахта- пам'яті «Полинь нашої пам'яті: Чорнобиль у долі українців», яка відбулася напередодні в Інтернет-залі районної бібліотеки для старшоклас- ників  спеціалізованої школи  № 2. На захід були запрошені учасники ліквідації наслідків аварії тростянчани Рябуха Віктор Терентійович та Яхно Микола Іванович          Ведучі заходу нагадали школярам про трагічні події  атомного лиха, відтворили за допомогою мультимедійних технологій гіркі і сумні сторінки історії далекого 1986 року, розповіли про тих героїв, які в умовах смертельного радіоактивного опромінення працювали над подоланням ядерної стихії і, на жаль, уже пішли у безсмертя, залишивши смуток та біль у  серцях. Немало серед них і наших земляків . Вічна і світла їм пам'ять.                                                                            
      Гості заходу Віктор Терентійович Рябуха та Микола Іванович Яхно - наші земляки,   герої-чорнобильці, які є частими гостями бібліотечних заходів. Вони поділилися з учнями спогадами про героїчну і самовіддану працю людей у ліквідації наслідків аварії, про свій особистий внесок у подолання смертоносного атому. Затамувавши подих,  школярі слухати вірш «Діти Чорнобиля», який прочитав  Микола Іванович.
      Під час вахти-памяті звучали пісні: «Чорнобильський біль», «Ми першими були» та був переглянутий відеоролик «Ліквідаторам на ЧАЕС присвячується».
      По завершенні заходу присутні вшанували хвилиною мовчання  всіх тих, хто став жертвою Чорнобильської трагедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...