четвер, 4 червня 2020 р.

Бібліотека, яка руйнує стереотипи.)

Сьогодні ледве вдалося потрапити на прямий ефір: Жива сучасна бібліотека – БФ Бібліотечна країна «Успіхи бібліотек: Вугледар та Тростянець». Подяка організаторам і учасникам. Перш за все, пані Люсьєні Шум. Цікаво та корисно переймати перспективний досвід.
Респект і повага колегам із Вугледарської публічної бібліотеки (Донецька область), які працюють у таких непростих умовах. Приємно, що вони – теж минулорічні переможці конкурсу «Малі міста – великі враження». Основні меседжі цієї бібліотеки: 1) вміле контактування з місцевою владою, 2) твоя праця недаремна, 3)оригінальна краєзнавча робота. Що то умільці: навіть серед нас провели вікторину! І мені навіть вдалося потрапити до переможців (другий – теж з Сумщини, Бездрик). Пані Катерино, чекатимемо на приз.
А ще переповнювала гордість за земляків – колег із Тростянецької публічної бібліотеки. Приємно, що вони теж наші побратими по проєкту ПУЛЬС. Їхній заклад – бібліотека, що руйнує стереотипи. Результат є там, де влада розуміє значення культури. Ремонт пройшов успішно, завдяки особистій активності голови ОТГ Юрію Бові. А ще: 1)прагнення , щоби читання стало способом життя, 2) естетичне оформлення приваблює відвідувачів, особливо дітей,3) нові зони (локації) та послуги з урахуванням вікових і соціальних потреб, 4) зв’язок з меценатами. Дуже переконливо, коли бачиш, як було і як стало.
Отож, шановні колеги, будемо «танцювати під музику майбутнього»! І чекати "гостей" із Верховної Ради на Сумщині у Тростянці.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...