четвер, 1 жовтня 2015 р.

Бібліотека – мудрість книг і щедрість серця



   У день свого професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек, яке об’єднало в собі і 110-річний ювілей утворення Тростянецької районної  бібліотеки для дорослих, книгозбірня зібрала багато гостей – це представники влади, відділу культури, бібліотекарі сільських бібліотек, ветерани бібліотечної праці, партнери та друзі бібліотеки.
   У своєму виступі директорка закладу Людмила Єфремова відзначила успіхи і досягнення колективу та торкнулася насущних проблем бібліотек і бібліотекарів. Зі словами вітань виступили: голова районної ради Олександр Олійник, перший заступник голови РДА Олег Сипко, виконуючий обов’язки начальника відділу культури Володимир Забавський, екс-начальник відділу культури Володимир Перетятько.
   Почесними грамотами були нагороджені кращі трудівники бібліотечної ниви. Грамоти за співпрацю отримали також бібліотекар ЗОШ №5 Людмила Саєнко та педагогічний колектив ЗОШ №2.



   А потім ведучі свята запросили гостей здійснити екскурс в історії ЦРБ. У ході цієї своєрідної «подорожі», яка супроводжувалася слайдовою презентацією, були відновлені етапи існування бібліотеки з моменту її заснування і до сьогоднішніх днів. Згадали всіх, хто працював, створював, очолював ЦРБ за всі 110 років її існування. Безперечно, колектив пишається тим, що колись керівником бібліотеки була Антоніна Трохимівна Зайцева – людина, яка була глибоко закохана і вірна бібліотечній справі. Достойними її наступниками були Ольга Борисівна Вчерашня та Катерина Петрівна Косар, які в різні роки очолювали бібліотечний колектив.
   В різні часи доля бібліотеки складалася по-різному. Змінювалися приміщення, в яких знаходилась книгозбірня, змінювались її керівники, але вся історія закладу свідчить про те, що тут завжди працювали і працюють люди, безмежно віддані своїй справі.
   Бібліотечне свято, наприкінці якого всі отримали солодощі від постійного спонсора - шоколадної фабрики, вдалося на славу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...