вівторок, 27 жовтня 2015 р.

25 років Студентської революції на граніті



Ще древні філософи трактували, що людство не має майбутнього, якщо не цінує свого минулого. Історична спадщина української держави багата на події до витоків яких варто звертатися, аби розуміти та цінувати власну історію.
У жовтні місяці відзначається 25 річниця Студентської революції на граніті – першого успішного ненасильницького політичного протесту проти комуністичної влади на Україні.
Рівно чверть століття  у Києві на майдані Незалежності студенти розбили наметове містечко й оголосили політичне голодування. Учасники акції висунули політичні вимоги, серед яких відставка Голови Ради Міністрів УРСР Віталія Масола, відмова республіканського керівництва від підписання нового Союзного договору, передача місцевим органам влади майна КПРС і ВЛКСМ на території України, відбування юнаками з України військової служби за межами республіки лише на добровільних засадах, перевибори  Верховної Ради УРСР, тощо. Подальшим виразником тих подій стала Помаранчева революція та Революція Гідності.
Користувачі комп’ютерної зали мали змогу  поринути в історичні події 90 -х років з якими їх ознайомила  бібліограф Зоя Каруна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...