суботу, 21 березня 2015 р.

Поезія – це плід і роздумів і вражень




   В переддень  Всесвітнього дня поезії в стінах районної бібліотеки вже традиційно зібралися шанувальники поетичного слова. До речі, цими днями поетичний клуб «Ліра», що діє при бібліотеці, святкує свій перший ювілей.
   Всесвітній день поезії – це день, коли по-особливому звучить поезія, це нагода згадати митців поетичного слова та представників мистецтва.
   Спочатку ведучі свята поезії бібліотекарі Алла Новікова та Олена Іванцова перенесли присутніх в епоху Леоніда Утьосова, в епоху їх молодості. Вони познайомили гостей із знаменитим артистом естради, співаком, читцем, якому 21 березня виповнилося 125 років з дня народження.
   Блискучий утьосівський пісенний репертуар, який став частиною духовного життя радянських людей 30-50 років неперевершено виконав Леонід Григорець.
  Як же було не згадати на святі поезії видатну українську поетесу, принци- пову жінку з чоловічим характером, сталими принципами та поглядами на життя – Ліну Василівну Костенко, якій 19 березня виповнилося 85 років. Її знають, люблять і обожнюють міль- йони людей в Україні.
   Бібліотекарі розповіли про талановиту поетесу, почитали її поезію, презентували музичний відеокліп «Ліна Костенко – поет і мислитель».
   До присутніх звернулася директорка бібліотеки Людмила Єфремова, яка привітала клубівців із річницею та побажала їм щастя (адже свято поезії проходило саме в Міжнародний день щастя) та плідної праці.
   А потім весняним струмочком задзвеніла і полилася поезія членів клубу, місцевих поетів та шанувальників поетичного слова. Свої власні вірші читали: Олена Штанько, Олег Шелест, Людмила Ісаєва, Тамара Берест, Лілія Ільченко. Закохані в поезію Василь Залавський, Алла Захарченко, Ніна Шимацька прочитали вірші, які їм найбільше припали до душі.
   По завершенні свята Леонід Григорець подарував всім присутнім чарівні пісні та музику, адже поезія і музика пішли з одного джерела – з душі людини, з глибинного світу її почуттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...