середу, 11 березня 2015 р.

Весни і надії в кожній душі



      Складна ситуація в Луганській і Донецькій областях змушує мирне населення тікати з рідних осель від біди. За офіційними даними під час АТО до Тростянецького району  прибуло з інших міст понад 500 мешканців.

     У відповідності з Наказом Міністерства культури України №773 від 18.09.2014 р. "Про реалізацію проекту "Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами", бібліотеки  Тростянеччини готові надавати  послуги зазначеним категоріям відвідувачів.

   Так, в інтернет-центрі Комунального закладу «Тростянецька центральна районна бібліотека»,який діє у співпраці з управлінням соціального захисту  населення Тростянецького району відбувся  «Круглий стіл» для тимчасово переміщених осіб із зони АТО. Вісімнадцять жінок із східних регіонів країни  різного віку зібралися в книгозбірні в переддень свята-8 Березня.

     З вступним словом до них звернувся начальник управління соцзахисту Олексій Новохатський та побажав всім в цей весняний день миру і добра, як в  кожну родину так і всій Україні та запевнив,що при будь-якому зверненні постраждалих, кожний отримає  допомогу та підтримку від місцевої влади.

     Директор  бібліотеки Людмила Єфремова презентувала присутнім набір безкоштовних бібліотечних послуг, які вони можуть зараз отримати, а саме:

-         безкоштовний інтернет

-         безкоштовна зона WI-FI

-         курси компютерної грамотності

-         курси з вивчення англійської мови

-         величезний книжковий фонд

-         передплата періодичних видань  2015р

-         запрошення до дозвіллєвих клубів за інтересами

     А саме головне, на чому наголосила господарка книгозбірні, щоб люди заходили до бібліотеки не тільки для того, щоб взяти почитати книжки, а й отримати  добре слово від працівників, почути голос рідних через скайп – зв’язок чи надіслати товаришу електронного листа або переглянути останні новини з рідних міст.

    Тетяна Ганжаленко, зав.сектором  та Яна Ярошенко, головний спеціаліст по роботі з сім'ями управління соцзахисту привітали жінок та дали змогу кожній із них розказати трішечки про себе, свою сім'ю та свою життєву історію, про те, як вони опинилися  на Тростянеччині. У кожного вона різна, так Шевелева Антоніна купила своєму сину «Мілку», побачили на ній адресу, де вона виготовлена і так опинилися тут. Спогади викликали у жінок сльози на очах, душевні рани їх ще не загоїлись.

    Бібліотекарі Олена Іванцова та Наталя Кулібаба презентували присутнім святкову літературно-музичну композицію.

    Наприкінці заходу Олексій Новохатський  зі своїми співробітниками подарували кожній жінці солодощі від ПрАТ «Монделіз Україна» та місцевих підприємців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...