пʼятницю, 11 липня 2014 р.

І нехай все буде « в шоколаді»


  Шоколад - це не замінник любові.
Любов - це замінник шоколаду.
                          Міранда Інгрем
                                                                                     
11 липня свято всіх ласунів -  Всесвітній день шоколаду. Це свято вигадали французи в 1995 році, а зараз їх ініціативу щодо святкування Всесвітнього дня шоколаду підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу.
   Всесвітній день шоколаду складно назвати «шкідливим» для фігури, адже останні дані досліджень опублікованих вченими, вказують на те, що такий продукт ,як шоколад, виключно корисний для організму людини. Здавна відомо, що ця « їжа богів» - так називають шоколад ацтеки – є найсильнішим антидепресантом. Отже,  Всесвітній день шоколаду – це ще й день позитиву, веселощів і солодкого життя.
   Пізнавально пройшла година повідомлень « І нехай все буде « в шоколаді»   для користувачів районної  бібліотеки. Цікаві факти про шоколад розповіла присутнім бібліотекар читальної зали Олена Іванцова, а саме,  познайомила присутніх із видами та складом шоколаду, впливом його на організм людини, рецептами виготовлення шоколадних смаколиків та п’ятьма найвідомішими країнами-виробниками цього солодкого продукту.
   Весело пройшла і  літературно-шоколадна вікторина «Шоколадне диво».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...