четвер, 17 квітня 2014 р.

Адвокаційна компанія по збільшенню ресурсів і можливостей у сільських бібліотеках Тростянецького району



        За ініціативи керівництва КЗ “Тростянецька РЦБС” та районної організації Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад  17 квітня 2014р. Відбулося засідання круглого  столу  “ Сучасна бібліотека = успішна громада. Участь у його роботі взяв голова районної ради  Олександр Олійник  та сільські голови  Тростянецького району.
            Питання, що були порушені на засіданні, стосувалися життєдіяльності та матеріально-технічного становища сільських бібліотек.
            Представники органів місцевого самоврядування мали можливість не лише отримати інформацію про нормативно-правові акти, засади існування бібліотек,  діючі регламентуючі закони, які стосуються як бібліотек так і культури в цілому, а й ознайомитись за допомогою відеоматеріалів, які продемонструвала директор бібліотечної системи Людмила Єфремова,  з новими можливостями бібліотек,         пошуком ресурсів для сталого розвитку та реалізації інноваційних проектів.
            Цим самим було наголошено, що сьогодні сільська бібліотека- це інформаційно-ресурсний центр територіальної громади.
            Кожний сільський голова проінформував учасників круглого столу про загальний стан своїх бібліотек, про останні придбання для книгозбірень за фінансової підтримки  сільських рад.
            Так, особливо схвальними оплесками були нагороджені голови Боромлянської, Криничненської, Мартинівської, Семереньківської сільських рад за вагомий внесок в розвиток бібліотек.
            Присутні висловили свої думки щодо того, що сьогодні бібліотека повинна надавати нові інноваційні послуги жителям громади, а громада піклуватися про свою бібліотеку. Тільки спільними зусиллями можна вдихнути життя в сільські бібліотеки.
            “Головна мета зібрання — налагодження дієвої співпраці та підвищення авторитету органів  місцевого самоврядування, бібліотек району, активізація громадських ініціатив”, - прокоментував засідання очільник  районного депутатського корпусу Олександр Олійник.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...