понеділок, 14 квітня 2014 р.

ТРЕНІНГ "ФАНДРЕЙЗИНГ ДЛЯ ПУБЛІЧНИХ БІБЛІОТЕК"



 10-12 квітня  на базі Сумської обласної наукової бібліотеки відбувся 3-денний тренінг "Фандрейзинг для публічних бібліотек". Серед учасників - бібліотекарі Сумщини - серед яких і була директор Тростянецької РЦБС Єфремова Людмила та Чернігівщини.
    Тренер - Віктор Бобиренко, радник голови Сумської ОДА, досвідчений консультант з адвокасі програми "Бібліоміст".
   Фандрейзинг - це постійний пошук ресурсів: інформаційних, людських, фінансових... Час як ресурс. Проектна діяльність як ресурс. Де взяти ресурс?
    Як писати проект, щоб отримати грант? Як правильно обрати цільову групу? Формула успішної команди. Мистецтво індивідуальних переговорів. Про все це розповідав Віктор Бобиренко, який разом зі своєю командою зреалізували до ста проектів.
         Микола Чернотицький, радник голови Сумської ОДА, акцентував увагу на тому, що повинен знати кожен платник податку про Державний бюджет України, обласний, міський.
   Олексій Захарченко, заступник голови Сумського прес-клубу, вчив бібліотекарів лаконічно та ємко писати прес-анонси та прес-релізи про сучасні послуги бібліотек та розсилати в електронні засоби масової інформації.          Тренінги були дуже корисними.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...