четвер, 22 березня 2012 р.

Захисти себе від туберкульозу


Гасло цьогорічного  Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз, що буде відзначатися 24 березня, звучить так: “Я можу зупинити туберкульоз”. Це означає, що кожний має можливість щось зробити, щоб зупинити туберкульоз, і дії кожної людини мають значення.
            Саме про це захворювання йшлося на заході “Захисти себе від туберкульозу: корисні поради фахівця”, який відбувся у читальній залі районної бібліотеки. На зустріч з дитячим лікарем - фтизіатром центральної районної лікарні Обелець Світланою Василівною були запрошені учні 8-х класів спеціалізованої школи № 2.
            Перед школярами зі вступним словом виступила бібліотекар юнацької кафедри Алла Новікова, а потім лікарка  розповіла про туберкульоз, як серйозне інфекційне захворювання, яке викликають мікробактерії, відомі під назвою палички Коха, про виявлення цього захворювання, методи діагностики, лікування та профілактику.
            Діти уважно слухали лікаря та задавали  питання про щорічні проби Манту, про підлітків хворих на туберкульоз в Тростянецькому районі та багато інших.
            А на  завершення  заходу Світлана Василівна наголосила, що боротьба з туберкульозом  давно вийшла за межі медицини, стала гострою соціальною проблемою, вирішувати яку можна лише  спільними зусиллями держави та громадськості. Вона запевнила, що в українців достатньо сил, мудрості, здорового глузду, щоб зупинити туберкульоз.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...