понеділок, 5 березня 2012 р.

В байках і ліриці живе його душа


              5 березня виповнилось 185-років від дня народження видатного українського лірика, блискучого байкаря, творця дитячих загадок, улюбленця української дітвори  минулого століття Леоніда Івановича Глібова .
            До цієї дати бібліотекарі районної бібліотеки провели з учнями 6 класу спеціалізованої школи № 2 літературний вечір “В байках і ліриці живе його душа”. Школярі дізналися про нелегкий життєвий і творчий шлях Леоніда Глібова, почули ліричні вірші, щедрівки, веснянки, які для них продекламували бібліотекарі Алла Новікова  та Наталія Пономаренко. Слово його  полум'яне, народне, життєдайне .
            Затамувавши подих діти слухали пісню на слова Леоніда Глібова “Стоїть гора високая” і переглянули відеоролик .


            Та школярі були не лише пасивними спостерігачами свята, а й стали його активними учасниками. Вони вивчили багато байок Леоніда Глібова і брали активну участь в літературному конкурсі на краще читання  його байок “Скажіть мені правду, добрі люди”. Переможців визначило журі. Ними  стали: Коваленко Валерія ( 1 місце), Харченко Анастасія ( 2 місце), Міщенко Олег ( 3 місце). Всі учасники  отримали солодкі призи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...