середу, 22 лютого 2012 р.

Дзвенить струмочком рідна мова

            За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.
           Мова — безцінний скарб. Вона віддзеркалює душу  народу, його історію. Із самого малечку в словах рідної мови людина відкриває  для себе великий і чарівний світ життя.
            Традиційним для районної бібліотеки стало святкування Дня рідної мови. Бібліотекарі Новікова А, Пономаренко Н. напередодні свята завітали до учнів 10-А класу середньої школи № 2, для яких провели годину рідної мови “Моя люба мово, мово українська. Скільки в тобі рідного ! Скільки в тобі близького!” . Вони розповіли старшокласникам про історію розвитку української мови, про переслідування та заборону українських видань у ХУІІ — ХІХ століттях, а також про проблеми сьогодення. Золотухіна Алла прочитала вірш про мову, Білокопитова Марина продекламувала власну поезію про Україну, оскільки мова і Україна дві частинки одного цілого.
            А мовна гра, у якій учні показали високі результати, ще раз підтвердила, що українська мова — скарбниця знань, якою треба володіти, щоб залишатися справжньою людиною, а не безбатченком .
           Найактивніші учасники гри були нагороджені солодкими призами, які надав благодійний фонд “Тростянеччина — рідний край”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...