суботу, 18 лютого 2012 р.

Терни та зірки Євгена Гребінки

            17 лютого в центральній районній бібліотеці урочисто відзначили 200-річчя від дня народження відомого поета, байкаря, прозаїка і громадського діяча  Євгена Гребінки. Під час літературно-музичної подорожі “Терни та зірки Євгена Гребінки”, який підготували працівники районної бібліотеки для своїх колег- бібліотекарів сільських бібліотек-філій, присутні мали змогу пройти життєвими та творчими стежками письменника, почути його байки “Ведмежий суд”, “Вовк і Огонь”, “Ворона і ягня” та ліричний вірш “Човен”.Під час заходу прозвучали відеозаписи всесвітньо- відомого  романсу на слова Євгена Гребінки  “Очи черные”та “Ні, мамо, не можна нелюба любить”.Присутні  ознайомилися з книжковою виставкою “Євген Гребінка: поет з усіх поетів “ приурочену до ювілею письменника.
            Бібліотекарі мали змогу по-новому подивитися на те, що зробив Євген Гребінка в непростий для України історичний період. Адже, залишивши батьківщину 1834 року і переїхавши до Петербурга, саме він допоміг викупити з кріпацтва Тараса Шевченка та сприяв виходу  першого “Кобзаря” в 1840 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...