суботу, 4 листопада 2023 р.

Фаховий семінар «Особливості роботи сільських бібліотек під час військової агресії рф»

 

3 листопада бібліотечні працівники Тростянецької громади були запрошені на фаховий семінар «Особливості роботи сільських бібліотек під час військової агресії рф» до Тростянецька публічна бібліотека
Методист Ірина Шапувал акцентувала увагу колег на розпорядженні Кабінету Міністрів України «Стратегія розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», наголосивши що читання повинне стати щоденною практикою, адже воно є одним із чинників людського потенціалу.
Обговорили план та напрямки роботи на наступний рік згідно календаря ювілейних та пам’ятних дат.
Днями на базі Сумської ОУНБ відбулась онлайн-школа «Краєзнавство як засіб патріотичного виховання», учасниками якої були і бібліотечні працівники центральної бібліотеки. Тож до колег із сільських бібліотек теж було донесено нові теми та форми краєзнавчої роботи.
Бібліотекар з обробки і комплектування літератури Олена Гієнко наголосила на важливості проведення роботи з популяризації української літератури та мови, на роботі з періодикою та списанням застарілих фондів.
Про напрямки роботи із читачами-дітьми поговорили із провідним бібліотекарем дитячої бібліотеки Юлією Сміян, яка звернула увагу на творчо обдарованих дітей. Зацікавлено слухали розповідь про роботу Тростянецька дитяча бібліотека над проєктом з промоції читання від Українського Інституту Книги. .
Набуті знання стануть орієнтиром для подальшого планування роботи бібліотек.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...