середу, 19 серпня 2020 р.

Місцеве самоврядування – це МИ!

Що ми знаємо про це? Яке відношення кожен із нас має до його організації?

Інколи доводиться чути, що від нас, пересічних громадян, мало що залежить. Одні вважають так через невіру у власні сили, інші – взагалі приховують небажання зробити крок до змін на краще. Що заважає? Власна байдужість!

Час змінює пріоритети: тих, хто по-справжньому вболіває за долю ОТГ, стає більше. Тростянчани активно заявляють про своє право вирішувати проблеми своєї громади у співпраці з владою, вступають у діалог з нею.

Обговорити важливі питання майбутньго ОТГ в черговий раз зібралися небайдужі тростянчани у Тростянецькій публічній бібліотеці. До речі, саме завдяки владі вона набула сучасного формату, перетворилася в інформаційний простір для всіх жителів!

Наразі реалізація проекту - можливість сформувати активну життєву позицію у відношенні до влади, знайти компроміс у пріоритетах розвитку, бачити позитивне, вказувати на недоліки.

Відрадно, що Тростянецька ОТГ – одна з кращих в країні. І це – завдяки співпраці влади та її жителів.

Кожен має власне бачення розвитку громади. Але лише разом можна визначити пріоритети, уникнути непорозумінь і скласти план майбутнього. Добрих прикладів багато! Але зробити слід ще більше.

Разом! Усією громадою!

Не лише вказувати на недоліки, а спільно їх долати. Тільки так можна досягти успіху.

Позитивні приклади, звичайно, надихають,

мотивують, змінюють на краще людську свідомість, світ навколо нас.

До Тростянецької ОТГ в недалекому майбутньому приєднається більшість сільських громад району. І це є дуже перспективним у їхньому розвитку. Для цього кожен повинен займати активну життєву позицію, усвідомлювати, що без розвитку місцевого самоврядування майбутнє громади, людей, держави неможливе!

В рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (Пульс), який реалізується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX в Україні (Міжнародна рада наукових досліджень та обмінів) за фінансової підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).







Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...