неділю, 2 серпня 2020 р.

СЕКРЕТИ УСПІХУ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ВИВЧАЮТЬ ХАРКІВ’ЯНИ

Майже щотижя до Тростянецької громади прибувають делегації з депутатів місцевих рад, активістів самоврядних органів, аби перейняти досвід успішного й ефективного управління громадою, повчитися, як створити громаду, в якій приємно жити, працювати, відпочивати.
Сьогодні гостями Тростянця стали депутати та активні мешканці семи громад Харківщини: Чугуївської, Мерефянської, Люботинської, Балаклеївської, Балківської, Слобожанської, Зміївської.
Все про розвиток Тростянецької громади за два з половиною роки її існування наші гості з Харківщини дізналися від Юрія Бови, міського голови, та Володимира Злепка, його профільного заступника.
Кращі практики місцевого самоврядування, засновані на рішеннях міської рад, що стосуються соціально-економічного розвитку Тростянецької ОТГ члени делегації вивчали під час знайомства з діяльністю закладів медицини, культури, інклюзивної освіти, спорту.
Побували вони в Тростянецькій міській лікарні, в центральній публічній бібліотеці та її Цукрозаводській філії, в інклюзивно-ресурсному центрі, на стадіоні ім. В. П. Куца, в музейно-виставковому центрі, в Круглому дворі, в міських парках.
Враження від побаченого в Тростянці у гостей з Харківщини неймовірні!
Москвітін Геннадій з Люботина, який представляє ГО "Центр інновацій та сталого розвитку", говорив, зокрема таке:
- У Тростянці вперше, й навіть не очікував тут такий розвиток побачити! У нас в Люботині мешкає 25 тисяч жителів, місто приблизно таке ж, як і Тростянець, але в нас немає такого чудового інклюзивного центру, бібліотек, лікарні! Не кожен обласний центр має заклади такого високого рівня! На прикладі Тростянецької громади хочемо повчитися, яким чином досягти позитивних змін і в своїй громаді.
Волкова Олена, лікар акушер-гінеколог з Боровського району Харківської області також поділилась своїми враженнями:
- Переповнюють емоції від побаченого! Я впевнилася, що об’єднана громада може багато зробити для своїх людей, якщо мер на своєму місці! Поспілкувавшись сьогодні з тростянчанами, відчула, що вони пишаються містом у якому живуть! Всі громади в Україні мають однаковий потенціал, а успішними стають одиниці, й серед них – Тростянецька! По-доброму заздрю тростянчанам!
Юля Гірман, громадська активістка із Зміївського району, поділилася своїми враженнями від огляду відремонтованих відділень Тростянецької міської лікарні:
- Від вашої лікарні таке враження, наче ми не в Україні знаходимося! В лікарні такого рівня я вперше! Крім побаченої краси, приємно вразили розцінки на діагностику, на рентген. Боляче за нашу громаду, ну чому в нас не так? Восени будуть вибори, будемо створювати об’єднану громаду, тому й приїхали з друзями повчитися у вашого міського голови. За такий короткий час існування громади кількість зробленого просто вражає!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...