неділю, 26 квітня 2020 р.

Чорнобильська катастрофа

26 квітня - трагічна дата в біографії нашої країни, саме в цей день у 1986 році відбулася страшна техногенна катастрофа - вибух на 4 реакторі Чорнобильської атомної станції. Цей день ні для кого не минув безслiдно...
Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях. Саме тому тема Чорнобильської трагедії близька не лише українцям, а й людям усього світу. Цей день буде завжди об'єднувати покоління і народи одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю.
Але масштаби цієї аварії могли б бути набагато більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації її наслідків. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від розповсюдження радіації.
Висловлюємо слова подяки і шани ліквідаторам наслідків Чорнобильської аварії, низький уклін Вам за те , що ціною свого здоров'я, ризикуючи життям, Ви врятували всіх нас❗Ви брали участь у війні з невидимим, але руйнівним противником. І вийшли з неї переможцями.

З повагою, колектив Тростянецької публічної бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...