пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Щоб рідне слово жило вічно!



   Днями українська культура і наука широко відзначатиме 9 листопада – День української писемності та мови.
   Бібліотекарі районної бібліотеки Алла Новікова та Наталія Пономаренко напередодні цього свята завітали  до загальноосвітньої школи № 4, де для учнів 8-10 класів провели  пізнавальну годину «Без мови рідної, юначе,  й народу нашого нема».
   Вони розповіли присутнім про писемність, про початок української писемності, про тих, хто її створював і розвивав та про українських просвітителів. За допомогою мультимедійної презентації «Світлиця слова у безмежжі часу» учні більше дізналися про братів-просвітителів Кирила та Мефодія, які заклали основи слов’янської  писемності та літератури, про Нестора-літописця, про першого друкаря на Україні Івана Федорова та першу друковану українську книгу «Апостол».
   Цікаво пройшов мовний турнір «Як гул століть, як шум віків, як бурі подих моя мова», де школярі змогли показати свої знання української мови. Переможцями турніру стали:  Денис Синявін, Ярослав Кириленко, Олександр Матвєєв, Дмитро Подопригора.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...