середу, 2 листопада 2016 р.

Зустріч у царині книг



           Людина, для якої книжка уже в дитинстві
           стала такою необхідною, як скрипка для музиканта,
           як пензель для художника, ніколи не відчує себе
           обділеною збіднілою, спустошеною
                                                                               В. Сухомлинський
  
     Цінність читання не можна переоцінити. Читаючи, людина пізнає нове, цікаве, збагачує лексикон. Читання приносить естетичне задоволення, є важливою складовою культурного, інтелектуального і духовного самовдосконалення. 
Щоб обговорити дані питання, 25 жовтня 2016 року, було проведено чергове засідання клубу професій- ного спілкування учителів російської мови та зарубіжної літератури з теми «Розвиток читацьких інтересів учнів шляхом вивчення високохудожніх творів зарубіжної літератури». 
    Цього разу методичний захід пройшов серед тисячі книг, у царині прози і поезії, у стінах центральної районної бібліотеки. До роботи клубу долучилися фахівці закладу, які про кожний друкований примірник знають усе і не тільки знають, а й створюють умови, щоб читачі приходили, обирали матеріал за смаками та вподобаннями. Берегині книг, які завітали на засідання клубу, Єфремова Людмила Михайлівна, директор центральної районної бібліотеки та Новікова Алла Анатоліївна, завідуюча відділом обслуговування, стали на кілька годин активними членами клубу спілкування. Після цікавої екскурсії залами і експозиціями закладу учасники завітали до приміщення, де також всюди були книги. У теплій дружній атмосфері відбулася  зустріч однодумців. 
   За імпровізованим круглим столом поговорили про читання, захоплення читанням. Після огляду теоретичного матеріалу, який запропонувала  методист комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр» та виступів керівника районного клубу професійного спілкування учителів російської мови та зарубіжної літератури Бєлокопитової Валентини Сергіївни і директора центральної районної бібліотеки Єфремової Людмили Михайлівни, учасники заходу перейшли до невимушеної бесіди. Кожен  згадав про власний досвід спілкування з книгами. Поговорили про вплив інформаційно-комунікаційних технологій на кількість та якість читання. Ще вчителі розповідали про своїх учнів, які люблять книги, працівники бібліотеки – про своїх читачів. Часто імена школярів збігалися. Тоді усмішки були на вустах усіх, бо приємно, що маленька людина не обмежується знаннями, що дає школа, вона частенько заходить і до бібліотеки, щоб обміняти та прочитати книги. 
  Продовжуючи роботу, Новікова Алла Анатоліївна, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки, ознайомила присутніх з новинками, що нещодавно поповнили фонд та розповіла про літературу, яку найбільше запитують підлітки і шкільна молодь. Завершуючи методичний захід, учасники обговорили рекомендації та підбили підсумки. Час роботи клубу добіг кінця, але розходитися ніхто не поспішав. Багато літератури того дня читалося вже у зручних домашніх кріслах, під сяйво улюбленого бра.
                                                 За матеріалами
КЗ ТРР «Районний методичний центр»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...