середу, 20 квітня 2016 р.

Чорнобильська трагедія через роки



   Чорнобиль… Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця, змушуючи зупинитися і повернутися в той страшний 1986 – й.
   30 років минуло відтоді, а наша пам'ять зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ті події.
   Напередодні цієї трагічної дати працівники районної бібліотеки провели вахту пам’яті «Чорнобиль- ський слід на Землі…, у душах, у долях», на яку були запрошені учні СШ№3 та ліквідатор аварії на ЧАЕС капітан запасу Сумченко Володимир Борисович. Повертаючись до подій квітня 1986 року бібліотекарі ще раз нагадали присутнім про трагічні події тих днів: аварію на атомній електростанції, подвиг пожежників, згадали наших земляків-ліквідаторів. Їх розповіді вдало доповнювала слайд-презентація.
    Для сучасної молоді 1986 рік - це далека історія. Тому для них дуже важливо було почути спогади безпосереднього ліквідатора аварії на ЧАЕС Сумченка Володимира Борисовича, який згадав роки, коли всі сили цивільних та військових кинули на ліквідацію наслідків вибуху і якою ціною вдалося врятувати світ.
   В читальній залі районної бібліотеки оформлена виставка набат «Чорнобиль не має минулого часу, яка познайомить читачів з трагічною сторінкою в новітній історії України. Ця виставка є даниною пам’яті всім, хто не дожив до наших днів, а також всім ліквідаторам, які зараз з нами. Вона – пересторога для прийдешніх поколінь.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...