середу, 18 вересня 2013 р.

Шляхами партизанської слави




       Вже кілька років поспіль день 22 вересня відзначається в нашій країні як День партизанської слави. Напередодні святкування цього дня працівники районної бібліотеки провели для учнів 9 класу спеціалізованої школи №1 історичний екскурс «Відлуння партизанської слави».
      Бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко розповіли підліткам про славні сторінки історії партизанського руху на Україні, в тому числі і на Сумщині, про партизанський загін, що діяв у Тростянці, про подвиги народних месників у боротьбі з фашистськими окупантами.
     Затамувавши подих слухали школярі спогади свого класного керівника Інни Василівни Поліщук. Вона  в дитинстві була знайома і часто спілкувалася з  Марією Савеліївною Гмиренко, яка в роки окупації Тростянця встановила звязок із воронезькою групою парашутистів і разом з підпільниками всіляко допомагала  десантникам боротися з ворогами.
          По закінченні заходу присутнім був представлений перегляд літератури «Партизанськими стежками».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...