середу, 13 березня 2013 р.

Вшановували пам'ять Кобзаря



У селі Моринцях,
У сільській хатині,
Уродився він на славу
Цілій Україні.
З -під низької стріхи
Соколом піднявся,
Як промовив, його голос
Громом розлягався.

        Доброю традицією  стало проведення в березні Шевченківських днів. Це  час спогадів про великого сина України, це дні, коли українці на всіх континентах відзначають свою єдність.

         Д0 199-річчя від дня народження і до дня пам'яті Тараса Шевченка працівники відділу обслуговування районної бібліотеки Алла Новікова та Віра Буян разом з вчителем української літератури спеціалізованої школи1 Інною Василівною Поліщук провели для учнів 9-Б класу літературний вечірІм'я Шевченка- гордість планети.
        Бібліотекарі презентували їм розповідь про Тараса Шевченка, ознайомили  з життєвим та творчим шляхом поета. Поряд з поетичною майстерністю митця, школярі відкрили для себе Шевченка як художника . В свою чергу, учні  Олександра Гончаренко та Яна Колеснік декламували поетичні твори Кобзаря, вражали майстерністю декламування.
       По завершенню заходу старшокласники взяли участь в літературній вікторині “Тарасові слова- то правда жива”, де показали свої знання творчості великого Кобзаря. Найактивнішими були Владислав Харченко, Ігор Лантух та Валерій Скляров. Вони  отримали солодкі призи, які надав  благодійний фонд “Тростянеччина - рідний край”.
        В читальній залі районної бібліотеки  оформлена постійно - діюча книжкова виставка  “Шевченко — це Україна ,Україна — це Шевченко ”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...