вівторок, 22 січня 2013 р.

МИ ЄДИНИЙ НАРОД, МИ — УКРАЇНЦІ !




     Під такою назвою 22 січня в Інтернет-залі районної бібліотеки пройшов літературно-історичний часопис,  присвячений Дню Соборності України.
      Ведучі заходу Наталія Кулібаба та Олена Іванцова,  спираючись на історичні джерела, архівні матеріали та документи, розповіли присутнім про події 1919 р., коли було проголошено так званий Акт Злуки — акт про об'єднання  Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність була надзвичайно важливою, певною мірою символічною, оскільки об'єднання українських земель було давньою заповітною мрією нашого народу.
       Цікаво і оригіонально пройшла гра - пазл  “Об'єднай Україну”, де присутні змагалися у  вправності — хто швидше складе області  - пазли в об'єднану Україну. Майстерно і швидко із завданням впоралися старшокласниці 11 класу ЗОШ № 3 Наталія Буслаєва та Катерина Білан.
       Для більш повного ознайомлення присутніх із історією Соборності було презентовано  книжкову виставку “Соборна Україна: від ідеї до сьогодення”, де кожен бажаючий  міг переглянути книги, в яких найкраще розкриваються події 1919 року, етапи підготовки та підписання Акту Злуки, а також багато  інших цікавих фактів про події, які сприяли  утворенню Соборної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...