четвер, 8 листопада 2012 р.

Богдану Лепкому-140 років


     Богдан Лепкий народився 1872 року в с.Крегулець Гусятинського округу (нині Тернопільська область) у родині священика. Творча спадщина Б.Лепкого становить понад 80 власних книг, у тому числі цикл романів «Мазепа», повісті, оповідання, казки, спогади, переклади, літературознавчі критичні нариси, статті літературного та мистецького спрямування. Він також є автором низки поетичних збірок
   8 листопада в Інтернет –центрі бібліотеки відбулася літературно-музична композиція « Богдан Лепкий : я слави не бажав». Тут зібралися шанувальники поетичного слова та користувачі Інтернет- центру, які не байдужі до української літератури.
Бібліотекар   Олена Іванцова  та Наталія Кулібаба  детально ознайомила усіх присутніх з поетичним світом Б. Лепкого, розкрили багатогранність таланту митця, допомогли серцем відчути пульс української ідеї, його співзвучний  ритм до нашого сьогодення.
Справжньою окрасою заходу стала виставка творів поета «Богдан Лепкий- я слави не бажав», а також пісня на слова Б.Лепкого «Чуєш, брате мій…» .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...