пʼятницю, 12 жовтня 2012 р.

Козаччина - подих часу



                                                         
Як вогонь безсмертний у віках не згас,
Так козацька слава у нас.
Бо ж нашому роду нема переводу,
Хай пісня єднає коріння святі.
Дай, Боже, нам віри і братнюю згоду,
На довгії роки, на вічні віки.
            13 років поспіль Україна відзначає День українського козацтва, який збігається ще з одним із найвеличніших християнських святПокрови Пречистої Богородиці.
    Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією, а козацтво відіграло вирішальну роль в становленні нашої держави.
    Саме до цього свята бібліотекарі районної бібліотеки Віра Буян та Алла Новікова провели для учнів 8 класу спеціалізованої школи1 історичний калейдоскопКозаччинаподих часу. Вони згадали звитяжну історію славного українського козацтва, розповіли про козацький рід, його ватажків та навели цікаві факти з життя козаків, а саме про їхні звичаї, обряди та життя на Січі.
        Гарні слова про мужніх лицарів лунали з вуст майбутніх захисників Вітчизни: Бережного Сергія, Євдокімова Дмитра, Харченка Артема, Назаренка Романа, Мироненка Максима та інших.
      А потім розпочалась козацько-спортивна граКозацькі забави. Підлітки змагалися в спритності , кмітливості, помірялися силами і робили це, як колись козаки Запорізької Січі.  Вони взяли участь у конкурсахВлучний стрілець,Військові маневри, Козацька бійка,Спритність  та кмітливість. Юнаки з честю витримали всі випробування і тепер можуть гідно носити почесне званнякозак.
       А також була проведена вікторинаЗ козаків візьмемо приклад”, в якій діти виявили неабияку  активність.
  Школярі лишилися дуже задоволеними проведеним заходом , адже це було не лише цікаво, а й надзвичайно весело.
     За активну участь всі юнаки отримали солодкі призи.
    Наприкінці заходу, бібліотекар школи Катерина Струківець  провела бібліографічний огляд літератури “Подорож у козацькі часи”.
                                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...