середу, 14 грудня 2011 р.

Старшокласники в правовому полі: знати свої права та обов’язки

У рамках Тижня правових знань бібліотекарями комунального закладу «Тростянецька районна централізована бібліотечна система» Аллою Новіковою та Наталією Пономаренко була організована зустріч учнів 10-х класів спеціалізованої школи №2 із начальником управління юстиції Володимиром Пилипцем на тему: «Захист інтересів і прав у підлітковому віці».
Бібліотекарі розповіли школярам про їхні права і обов’язки. «Життя надає такі уроки, що виникає необхідність знати та відстоювати свої права. Тому кожній людині важливо знати ази правової абетки для захисту своїх прав», — наголосили вони. Начальник управління юстиції Володимир Пилипець розповів учням про роботу очолюваного управління, про кримінальне право і відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів та правопорушень. «Демократична держава має дати молодому поколінню «правильне» виховання, сформоване на високій правовій культурі суспільства», — підкреслив юрист. Підсумком заходу став конкурс знавців права. З’ясувалося, що старшокласники добре обізнані в правових питаннях. Найактивніші — Анжела Кущерова, Аріна Кащенко, Вадим Панов та Олександр Гомолов, стали переможцями і отримали солодкі призи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...