пʼятницю, 16 вересня 2022 р.

День рятівника України!

🚒17 вересня - День рятівника України - свято, яке відзначають представники однієї з найнебезпечніших і одночасно найкращих професій. Саме рятувальники і пожежники щороку, ризикуючи власними, рятують тисячі чужих життів. Їхній девіз: «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

🤔Та чи задумувались ви колись, що саме вам відомо про представників цієї мужньої професії? Для більшості з нас — це люди, які гасять пожежі🔥, рятують потопаючих, допомагають при будь-яких форс-мажорах. І це далеко не увесь спектр завдань, які виконують ці сміливі люди. Та мало хто про це замислюється.

Тож, в переддень професійного свята, до Тростянецької бібліотеки завітав 👨‍🚒🚒заступник начальника 24 державної пожежно-рятувальної частини, майор служби цивільного захисту Іван Лобода. Подробиці діяльності тростянецької пожежно-рятувальної частини, як та коли її викликати, уроки безпеки під час завалів та пожежі дізналися юні користувачі нашого закладу. Також ознайомилися зі спектром діяльності на час воєнного стану та переглянули відеоролик як рятувальники  разом із добробатівцями👷🏻 долучаються до розборів руйнуваннь внаслідок обстрілу окупаційними військами міста Тростянець.

Як підсумок зіграли в онлайн-вікторину на платформі Kahoot!, щоб закріпити отриманні знання. Підлітки з особливою цікавістю за допомогою своїх 📲смартфонів разом з бібліотекарем з інформаційних технологій Альоною Корнієнко напружили свої мізки задля перемоги, адже за перші три місця гарантовано отримали 🎁подарунки.

Щиро вітаємо рятувальників, ветеранів цієї справи і тих, хто тільки вчиться мужній професїї, з їхнім святом!  Бажаємо професійних успіхів, міцного здоров'я, бадьорості та сил на довгі роки. І, звичайно, завжди сухих рукавів!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...