пʼятницю, 19 серпня 2022 р.

💙💛Український оберіг власноруч створювали в Тростянецькій бібліотеці

Про українські рушники та вишиванки знають повсюди і в Україні, і далеко за її межами, а от про ляльку-мотанку інколи забувають. Прекрасно, що традиції створення та використання таких ляльок збереглися та продовжують відроджуватися. 

Напередодні Дня Незалежності України🇺🇦, в Тростянецькій публічній бібліотеці зібралися охочі поринути в світ українських звичаїв та власноруч створити символ добробуту, добра й надії.

А в цьому нам допомогла досвідчений керівник гуртка "Виготовлення іграшок"(Палац Дітей Та Юнацтва) Валентина Коваленко. В святковому заході взяли участь користувачі бібліотеки, фахівці соціальної роботи Центр надання соціальних послуг Тростянецької міської ради та внутрішньо-переміщені особи.

Такий сувенір, особливо виготовлений власними руками👐, може стати родинним оберігом та родинним спадком, котрий ввібрав в себе вікові знання та вірування.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...