пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Чорна сповідь моєї країни


       Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяною сталінською владою у 1932-1933 роках , була присвячена історична година-спогад «Україна пам’ятає, світ визнає», яка пройшла в публічній бібліотеці для гуртківців козацько-лицарського виховання «Джура».
         Бібліотекар Алла Новікова розповіла дітям про зумисне винищення української нації та причини Голодомору, зачитала уривки з книги- меморіалу «Голод -33», Особливо вразили присутніх документальні спогади очевидців , які пережили голод , наших земляків - Олексія Стрижака із села Станове; Василя Трипільського із села Боромля та ін. Молодь переглянули відео про ті жахливі події.
         В бібліотеці експонується книжковою виставка-реквієм «Свічка 33-го не згасне».
На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...