пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Закон вивчаємо-себе і державу поважаємо

Про права, свободи й обов'язки людини, громадянина і, в першу чергу, дитини, йшлося у Тростянецькій публічній бібліотеці.  Бібліотекарі організували для своїх читачів, учнів 5-а класу СШ№2, урок права  «Закон вивчаємо-себе і державу поважаємо».
Дітям було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Під час бесіди учні дізналися  про те, як важливо знати свої права. Вони  уважно слухали, з задоволенням задавали питання та обговорювали різні ситуації, що призводять до порушення прав дитини і, звертаючись до права, показали, як слід вести себе на дорозі, на вулиці, в школі, в сім'ї, в магазині, на відпочинку.
Діти з цікавістю переглянули  мультимедійну презентацію  «Я-дитина України. Які я маю права?», відповіли на питання правової вікторини «В лабіринті прав», взяли участь у грі «Права дітей-дітям».
Позитивні емоції юні правознавці отримали, виконуючи творчі завдання по створенню ілюстрацій, що показують права дитини.

Привернула увагу присутніх кижкова виставка-рекомендація «Право знати право», книги з якої дозволили учасникам заходу  зробити невелику подорож у світ дорослих людей, допомогли задуматися над можливими наслідками тих чи інших дій, дізнатися, коли можна і потрібно звернутися за допомогою держави та закону. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...