вівторок, 9 січня 2018 р.

Трагічний, величний і вічний Василь Стус



    9 січня в Інтернет-центрі районної бібліотеки пройшов День інформації «Василь Стус: життя, покладене на вівтар України», присвячений 80-річчю від дня народження Василя Стуса.
     Трагічна доля судилася Василю Стусу (1938-1985)– талановитому українському поету, прозаїку, перекладачу, літературознавцю, правозахиснику, одному з найактивніших представників українського культурного руху 1960-х років. Він був людиною, не здатною на компроміси, яка завжди йшла шляхом правди і заплатила за це власним життям.
    У рамках цього дня, з метою вшанування памяті письменника, для користувачів бібліотеки пройшла ювілейна година «Полумяний син України» про життя і творчість Василя Стуса.
    Протягом дня всі бажаючі мали змогу ознайомитися з переглядом літератури «Витязь української поезії», прослухати бібліографічний огляд даної викладки, адже своїм словом, своєю творчістю Василь Стус повернувся до українського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...