четвер, 26 травня 2016 р.

Випускний «Університету третього віку» у книгозбірні



    26 травня 2016 року в читальній залі районної бібліотеки відбулося урочисте закриття 3-го навчального року «Університету третього віку».
    Святкова зустріч розпочалася з вітального слова  директора книгозбірні Людмили Єфремової, яка побажала всім присутнім міцного здоров’я, довголіття та позитивних емоцій. Людмила Михайлівна зауважила на тому, що в «Університеті третього віку» слухачі похилого віку відкривають для себе нові знання, отримують радість спілкування і незрівнянні враження від життя та запропонувала до перегляду  відеоролик, створений бібліотечними працівниками. Присутні з цікавістю переглянули  відео відкритого уроку з англійської мови, на якому кожен з них демонстрував свої знання.
    Директор районного територіального центру соціального обслуговування Ольга Шахова  привітала  присутніх із закінченням учбового процесу та вручила  36-ти випускникам сертифікати.
– Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Турбота про літніх людей – наша загальна справа, адже тепло і підтримка особливо необхідні у поважному віці. Сьогодні на прикладі цього учбового закладу я переконалася, що вчитися ніколи не пізно. Сподіваюся, завдяки заняттям в Університеті ви отримали не тільки нові знання, а й нові можливості для спілкування. Адже активне залучення саме людей старшого віку до участі у суспільному житті громади Тростянецького району – наша основна мета, – звернулася до присутніх  Ольга Василівна.
     Викладачі університету – волонтери,  які за покликом серця присвятили себе соціальній роботі. Сьогодні вони передають свої знання людям старшого покоління, а ті в свою чергу – їм.
    З найкращими побажаннями до випускників «Університету третього віку» звернулася і викладач-волонтер  Наталія Руденко. «Навчатися ніколи не пізно. Це доводять наші поважні учні», – сказала викладач-волонтер.
    Одна з випускниць Університету – слухачка факультету  англійської мови  Євдокія Минівна Петрик. «Відкриття «Університету третього віку» – справжня подія в нашому житті. Я залюбки знову сіла за парту, аби заповнити прогалини у знаннях та не відставати від онуків. Але тут ми не тільки опановуємо навички з різних дисциплін, а й спілкуємося, що дуже необхідно. А коли сьогодні нам вручили сертифікати, таке враження, що мені знову 17. Тобто, це дає наснагу, це дає відчуття, що ти потрібен», – говорить жінка.
     Привітати гостей прийшли і вихованці Тростянецького  ПДтаЮ , які створили святкову, невимушену атмосферу в книгозбірні.
     Наприкінці церемонії   випускники та гості свята оглянули виставку, на якій було представлено роботи слухачів факультету «Прикладного мистецтва» з вишивки, плетіння, декупажу, «печворку» та  зробили гуртове фото напамять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...