середу, 12 листопада 2014 р.

Мова - то не звук, то думка боготворна




                    «Мова - втілення думки. Що багатша думка, то
                            багатша мова. Любімо ïï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï!
                  Борімося за красу мови, за правильність мови,
             за приступність мови, за багатство мови...»
Максим Рильський


    Українська мова – це наша мудра Берегиня, що не дала погаснути родинному вогнищу українства впродовж століть.
    Для того, щоб ми вивчали, знали і не забували своєї рідної мови, усвідомлювали її значимість, наш національний календар має одну дуже важливу для кожного справжнього українця дату – 9 листопада – День української писемності і мови ,   запропонований у 1997 році указом Президента України. Святкують цей день на честь Преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. Письмо – найбільший винахід людства: саме писемні знаки дали людям можливість зберігати й передавати знання.  
    В свою чергу ці найцінніші надбання людства працівники районної бібліотеки доносять до своїх користувачів. Для учнів 8-х класів спеціалізованої школи № 2 бібліотекарі Олена Іванцова та Наталія Кулібаба провели урок мовознавства  «Мова-то не звук, то думка боготворна», в рамках якого відбулася літературна вікторина «Чи знаєте ви українську мову?», яка зацікавила учнів, що не лише шанують рідну мову, але і добре її знають.
    З нагоди свята бібліотека запропонувала своїм користувачам   книжкову виставку «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!»  Представлена на ній література охоплює різноманітну тематику: історію мови та українського літописання, культуру мовлення, професійну діяльність, сучасну літературну мову. Ці видання стануть у нагоді всім, хто цікавиться, вивчає, досліджує українську мову й бажає знати більше цікавого і корисного про неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...