пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Година козацької звитяги



   Славна добрими і героїчними традиціями українська земля. Її сини -  запорізькі козаки - навіки ввійшли до скарбниці памяті українського народу. Ми, її нащадки, маємо свято шанувати і примножувати тую славу.
     До Дня українського козацтва, що відзначається щороку 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, працівниками районної бібліотеки Аллою Новіковою та Оленою Іванцовою підготовлено історичний калейдоскоп «Усі ми козацького роду», який пройшов в спеціалізованій школі № 5. Учні  11- а класу розширили  уявлення про феномен козацтва, що асоціюється  в Україні з такими поняттями, як воля, героїзм, честь, вірність, патріотизм і самопожертва, пригадали  славних козацьких ватажків. Старшокласники перевірили свої знання з історії доби козацтва взявши участь у вікторині «Козацькими стежками» та показали вправність, витривалість, силу і спритність у лицарському турнірі «Славне ім'я козак». Почесне ім’я  «козак» отримали : Артур Тимофеєв, Богдан Бухонський, Олександр Поліщук, Валерій Сілаєв, Максим Прядка, Олексій Мірошниченко.
        Яскравим доповненням заходу стала виставка - репортаж «Козаччина: п’ять століть історії».









Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...