понеділок, 3 березня 2014 р.

Кобзар у медіа - просторі



   3 березня в районній  бібліотеці відбулася урочиста церемонія нагородження переможців районного конкурсу буктрейлерів “Великому Кобзарю присвячується”до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка. Шевченківські буктрейлери — це яскравий експеримент, спроба  вивести книги Великого Кобзаря  із книгосховища бібліотеки в широкий медіа-простір за допомогою інноваційних технологій у сучасній бібліотеці, - зауважив  інженер -програміст бібліотеки Сергій Світенко.           
   На захід були запрошені учасники конкурсу, партнери, члени журі. На гостей чекав виступ виконавців дитячої музичної школи, які виконували безсмертні твори Тараса Шевченка; перегляд кращих робіт, зустріч з переможцями конкурсу. Ними стали:  І-ше місце — учень 10 -класу СШ № 5 Максим Прядка за буктрейлер до книги  “Кобзар”;  ІІ-ге місце — учень 8-класу Смородинського НВК Єгор Нужненко за буктрейлер до твору   “Тополя”; ІІІ-тє місце було присуджене учню 10-класу Боромлянського НВК Євгену Мачулі за буктрейлер до твору “Причинна”.
  Учениця 10-класу  СШ № 1 Дарина Великород була нагороджена за  кращий відеомонтаж відеоролика, а учениця  9- класу ЗОШ № 4 Дар'я Хілько — за вдалий сучасний  музичний супровід буктрейлера.
   Приз глядацьких симпатій отримала  учениця 11-Б класу СШ № 2 Катерина Бова за роботу “Геній українського народу”.
     Всім переможцям були вручені дипломи і подарунки від організаторів конкурсу  та його спонсорів.

І-ше місце — учень 10 -класу СШ № 5 Максим Прядка
 ІІ-ге місце — учень 8-класу Смородинського НВК Єгор Нужненко 
 ІІІ-тє місце - учень 10-класу Боромлянського НВК Євген Мачула

Кращий відеомонтаж відеоролика - учениця 10-класу  СШ № 1 Дарина Великород 


 Вдалий сучасний  музичний супровід  - учениця  9- класу ЗОШ № 4 Дар'я Хілько
 Приз глядацьких симпатій - учениця 11-Б класу СШ № 2 Катерина Бова


1 коментар:

Анонім сказав...

Шановні друзі, передивилася всі буктрейлери-переможці. Чудовий конкурс! Цікаві роботи! Спасибі бібліотекарям та вашим партнерам, що ініціювали цей конкурс.

Найбільш мені сподобався буктрейлер Катерина Бови "Геній українського народу". Хоча були порушені умови конкурсу ( вийшло більше ніж 3 хвилини, і за основу взятий не твір Шевченка, а його життя), але робота чудова. Якщо хочешь дізнатися про життя Кобзаря - дивись буктрейлер Катерини Бови!

Єдине, що хотілось додати - якби вкінці читали не іноземці "Заповіт", а старшокласники з Тростянця.

З повагою, Тетяна Грищенко, головний бібліотекар науково-методичного відділу Сумської обласної наукової бібліотеки, керівник піар-офісу бібліотек Сумщини.

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...