четвер, 28 листопада 2013 р.

Зупинимо СНІД разом!




    1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні проблема ВІЛ/СНІДу актуальна для багатьох країн світу. Винятком не стала Україна. На рахунку цієї хвороби вже безліч мільйонів людських життів.
    Обізнаність про захворювання, здоровий спосіб життя та вчасна діагностика знижують ризик інфікування.  Інформування молоді та проведення акцій – це один з найефективніших  способів  привернути  увагу  суспільства до протидії ВІЛ/СНІДу.
     28 листопада бібліотекарі районної бібліотеки разом з учнями  8–б класу спеціалізованої школи №5,бібліотекарем цієї ж школи Саєнко Л.В. провели акцію «Зупинимо СНІД разом!», яка пройшла у вигляді флешмобу.
      Мета акції – привернути увагу жителів міста, особливо молодь, до проблеми ВІЛ-інфекції, соціального захисту ВІЛ-інфікованих, шанобливого ставлення до їх людської гідності, гуманного відношення з боку суспільства, до здорового способу життя,безпечної поведінки, а також виробити активну життєву позицію в молодих людей.
    На площі біля Круглого двору , учасники флешмобу відтворили червону стрічку, без якої не проходить жодна акція в цій області, та серце. Червона стрічка символізує порозуміння та солідарність з ВІЛ- інфікованими і хворими на СНІД, а серце – співчуття і милосердя до цих людей.

 
   Впродовж дня  школярі, бібліотекарі та фахівці районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді проводили акцію «Знати, щоб жити». Вони розповсюджували інформаційно-профілактичний матеріал серед жителів міста та вели розяснювальні бесіди з населенням.
      Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...