середу, 28 серпня 2013 р.

ВШАНУВАЛИ ОЛІМПІЙЦЯ



  Мальовниче Олексино - мала батьківщина легенди світового спорту Володимира Куца, чиє ім'я на віки  прославило маленьке село. Не забувають олексинці свого знаменитого земляка. Зокрема , в Олексинській сільській бібліотеці-філії  постійно відбуваються заходи, приурочені талановитому спортсмену-легкоатлету, діє інформаційний куточок слави, де представлені унікальні матеріали про земляка.
    Влітку біля будинку, де народився олімпійський чемпіон  відкрито  пам'ятну меморіальну дошку на його честь. Право перерізати символічну стрічку  надали онуку легендарного земляка Олексію Куцу та срібній призерці  Олімпійських ігор у Нагано  (Японія) біатлоністці  Олені Петровій . Звертаючись до олексинців, нащадок видатного спортсмена подякував жителям села за те, що свято бережуть пам'ять  про його діда, закликав молодь займатися спортом, адже спорт не лише загартовує тіло, а й відкриває широкі можливості для подорожей. Його дід, зокрема, під час своєї спортивної кар'єри  побував на  п'яти континентах, відвідав 52 країни світу.


   А передував цьому заходу легкоатлетичний  молодіжний забіг, присвячений пам'яті  Володимира  Куца, за участі  білківської та тростянецької молоді, серед яких були і члени спортивно-інтелектуального клубу “Фортуна”, що діє при Тростянецькй районній центральній бібліотеці.
 Серед організаторів урочистих заходів і завідувачка Олексинської сільської бібліотеки-філії Наталія Кулібаба, яка є активним популяризатором матеріалів про життя славетного земляка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...