середу, 24 липня 2013 р.

Християнство: історія і сучасність





     У цьому році відзначається  1025 - річчя Хрещення  Київської Русі.  В Україні це свято проходить на державному рівні . Тож і бібліотека приєдналася до святкування цієї дати.
    24 липня в читальній залі районної бібліотеки пройшла година духовності “Християнство : історія і сучасність”. Про перші спроби прийняття християнства, про Хрещення Київської Русі за князя Володимира та про їх наслідки розповіла присутнім завідувачка відділу обслуговування  Алла Новікова. Вона наголосила, що прийняття християнства, як офіційної релігії наприкінці І тисячоліття  принесло Київській Русі неабиякі зовнішньополітичні здобутки. Наша держава долучилася до кола інших цивілізованих держав, позбавилася статусу   “варварської” країни. Хрещення принесло нашому народу державність, дало йому культуру і писемність, визначило національний характер, виробило всі ті соціальні й моральні цінності, якими сьогодні справедливо пишається людство.
   На абонементі, в читальній залі оформлені книжкова виставка “Духовність - храм душі людської” та перегляд літератури  “Святая Русь: наближення до Бога”.
     Бібліографічним відділом підготовлена  експрес -інформація “До 1025-річчя Хрещення Київської Русі”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...