четвер, 18 квітня 2013 р.

Правові орієнтири молодого покоління



     В умовах  становлення України, як суверенної і незалежної правової держави, особливо важливого значення набуває виховання в молоді правової культури.

      Саме про правове виховання молоді йшла мова під час години корисних порад “Правова невідкладна допомога”, яка відбулася в читальній залі районної бібліотеки в рамках проведення Всеукраїнського тижня права з учнями 9-А, 10 класів спеціалізованої школи №1.

   Для того, щоб розібратися в лабіринтах права на захід були запрошені адвокат Олександр Васильович Залавський, старший прокурор Тростянецької районної прокуратури Борис Васильович Козловський та начальник  районного управління юстиції Володимир Тимофійович Пилипець. 

  Правознавці ознайомили підлітків з їх правами та обв'язками. Олександр Васильович наголосив, що сьогодні важливо знати кожному  ази правової абетки для захисту своїх прав.

  А кожне право має відповідний обов'язок . Саме про обов'язки людини перед суспільством розповів Борис Васильович Козловський.

  Підвів підсумки години права Володимир Тимофійович, розповівши про роботу районного управління юстиції,   про навчальні заклади в яких можна отримати відповідну юридичну спеціальність та умови направлення наших випускників шкіл на навчання

  Гості давали чіткі  та  аргументовані  відповіді на запитання школярів про відповідальність за правопорушення.

    Допомогти юнакам та дівчатам вільно орієнтуватися в складному віці правових питань спрямована книжкова виставка-рекомендація “Закони України. Вивчайте! Знайте! Поважайте!”, яка діє в читальній залі районної бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...