понеділок, 17 вересня 2012 р.

Патріарх українського гумору


Під такою назвою відбувся літературний вечір присвячений 90-річчю від дня народження П.П.Глазового для учнів 7 класу СШ № 2. Бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко ознайомили підлітків з життєвим і творчим шляхом славетного сучасника, невтомного трудівника - П.Глазового. Це людина, яка десятиліттями дарувала сміх не одному поколінню українців, лишила  яскравий слід в українській літературі.
            Під час заходу звучали гуморески, поетові рядки до однієї з книжок “Вибраних усмішок”, декілька творів із збірки “Байкографія”.
            Школярі мали змогу переглянути книги та періодичні видання про Павла Глазового. Для них провідний бібліограф районної центральної бібліотеки провела бібліографічний огляд “П.Глазовий — співець українського гумору”.
            Завершився захід конкурсом на краще прочитання гуморесок П. Глазового “Любов'ю окрилений сміх”. Майже всі учні підготували гуморески і залюбки декламували їх, навіть розігрувалися сценки. Переможцями конкурсу стали:
 Давидова  В., Мошковська Ю., Коваленко В. ( “Де беруться діти”);  Тарануха А.
(“Диплом”);  Команова С., Владельщикова К. (“Афіша”); Івашина В. (“Чудний онук”).
            Всі учасники отримали солодкі призи від благодійного фонду “Тростянеччина - рідний край”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...